Huis > Nieuws > Inhoud

De voordelen en nadelen van Nonwovens

Apr 22, 2017

De voor- en nadelen van nonwovens


1. Licht: de polypropyleenhars als de belangrijkste productie van grondstoffen, het aandeel van slechts 0,9, slechts drie vijfde van katoen, met pluizig, voelt zich goed.

2. Zacht: samengesteld uit fijne vezels (2-3D) lichtvormig hot-melt bonding molding. Voltooide zachtheid matig, met een gevoel van comfort.

3. Water, ademend: polypropyleen snijden absorberen geen water, vochtgehalte van nul, afgewerkt water goed, 100% vezelsamenstelling met poreuze, goede ventilatie, gemakkelijk om de stof droog te houden, makkelijk te wassen.

4. Niet-giftig, niet-irriterend: producten in lijn met FDA voedselwaardige grondstoffenproductie, met uitzondering van andere chemische samenstelling, stabiele prestaties, niet giftig, geen geur, stimuleer de huid niet.

5. Antimicrobiële, anti-chemische stoffen: Polypropyleen is een chemisch stomp materiaal, geen mot, en kan het bestaan van bacteriën en insecten isoleren binnen de erosie van bacteriën; Antibacteriële alkali corrosie, heeft het product geen invloed op de intensiteit vanwege erosie.

6. Antibacterieel. Producten met water, niet schimmels, en kunnen het bestaan van vloeibare bacteriën en insecten isoleren binnen de erosie, geen schimmel.

7. Goede fysieke eigenschappen. Van de polypropyleen die rechtstreeks in een hechte band wordt geperforeerd, is de sterkte van het product beter dan de algemene stapelvezels, de sterkte van niet-richting, verticale en horizontale intensiteit vergelijkbaar.

8. Wat de milieubescherming betreft, is het ruwe materiaal dat in de meeste nonwovens wordt gebruikt, polypropyleen, en de grondstof van plastic zakken is polyethyleen, hoewel de twee stoffen gelijk zijn, maar de chemische structuur is heel anders. Polyethyleen chemische moleculaire structuur heeft een zeer sterke stabiliteit, zeer moeilijk te degraderen, dus de plastic zakken hebben 300 jaar nodig om af te breken; En de chemische structuur van polypropyleen is niet sterk, de moleculaire ketting is makkelijk te breken, die effectief kan worden afgebroken. En in de niet-giftige vorm in de volgende cyclus van het milieu kan een niet-geweven boodschappentas in 90 dagen volledig worden afgebroken . En niet-geweven boodschappentassen kunnen meer dan 10 keer worden hergebruikt, nadat de vervuiling van het milieu slechts 10% van de plastic zakken is.

Nadelen:

1) Slechte kracht en duurzaamheid in vergelijking met textielstoffen.

2) kan niet worden gewassen als andere stoffen.

3) Vezels gerangschikt in een bepaalde richting, zo makkelijk te scheiden van de juiste hoek enzovoort. Daarom is de verbetering van de productiemethode voornamelijk de verbetering van de splitsing te voorkomen.