Huis > Nieuws > Inhoud

Gebruik van Jute Fiber

Dec 19, 2018

Jute wordt gebruikt waar lage kosten belangrijker zijn dan duurzaamheid, bijvoorbeeld in koffiezakken en katoenen balenhoezen. U bent waarschijnlijk bekend met jute als bindgaren die wordt gebruikt om tuinplanten te binden, en als hessische stof (of jute in de VS). Jute wordt gebruikt in boodschappentassen, tapijten en vloerkleden, rug voor linoleum vloerbekleding, stoelbekleding en milieuvriendelijke doodkisten.

Jute is ook nuttig als een geotextielweefsel dat over de grond wordt gelegd om het te stabiliseren tegen aardverschuivingen en om erosie of onkruid onder controle te houden. De stof helpt het vocht binnen te houden en houdt de grond op zijn plaats, terwijl de open weefstructuur van de stof ruimte laat voor planten om te groeien. Naarmate de planten zich vestigen, begint het jutestof biologisch af te breken. Deze stof wordt ook gebruikt om plantkluitballen in te wikkelen, omdat het water en lucht de wortels bereikt.

Experimenteel gebruik van jutevezel bij commercieel papiermaken is matig succesvol gebleken en kan op den duur dennen en sparren als papierfabricage vezels aanvullen.

bal van Hessiaan bindgaren of touw