Huis > Nieuws > Inhoud

Wat is Denier stof?

Feb 27, 2019

Bij het afhalen van een stof, zijn er vele overwegingen in te nemen.  Als je op stof zoekt en je "70d zien kan" met daarop het label, wat betekent dat? Nou, staat de "d" voor denier.

Een dier is een maateenheid die vezel dikte van individuele draden of door samensmelting van filamenten in stof of textiel uitdrukt. Dit wordt gedaan met behulp van een enkele streng van zijde als referentie voor een dier waar 9000m van het strand gelijk zou zijn aan een gram.

Standaard stoffen zijn meestal tussen de 40d en 80d. Zware stof — gebruikt voor rugzakken en tenten — kan zijn tussen de 100d en 600d. Een vezel met een denier van minder dan één wordt beschouwd als een microfiber.

Denier is een maateenheid die wordt gebruikt voor het bepalen van de dikte van de vezel van individuele draden of door samensmelting van filamenten gebruikt bij het creëren van textiel en stoffen. Stoffen met een hoge denier telling neigen te zijn dik, stevig en duurzaam. Stoffen met een lage denier telling neigen te zijn pure, zachte en zijdeachtig.


Op het gebied van vullingen, om te worden beschouwd als een "microfiber" moet de vezel minder dan 1 denier, die is zeer fijn. Dit geeft de opvulling zijn luchtige gewicht, donzige gevoel en zachte, zijdeachtige textuur. Ter vergelijking is een menselijke haar 20 denier, overwegende dat standaard Fiber van microfibers meestal 0.9 denier zijn of minder.