Huis > Nieuws > Inhoud

Wat is het verschil tussen zijden organza en zijden gaas

Dec 10, 2018

Silk organza is geweven door een aantal molens, het heeft een gladde, platte afwerking, is sterk en duurzaam en krijgt zijn stijfheid door strak gedraaide garens. Deze stof wordt ook gebruikt als een interface waar sheerness een factor is, zijden organza pinafores en Peter Pan-kragen zijn traditioneel voor kleine meisjes. Het wordt gebruikt voor weddin-japonnen, gordijnen, tafelkleden, tassen, feestdecoraties en vele andere toepassingen.

Zijden gaas is een dunne, dunne stof gemaakt van fijne maar zeer sterke zijden draden. De stabiliteit van het weefsel wordt vergroot door het in elkaar grijpende weefsel, ook bekend als een leno-structuur. Dit weefsel of deze structuur voorkomt dat de draden verschuiven, waardoor het risico van scheuren, trekken en rafelen van het canvas wordt verkleind. Zijden gaas is verkrijgbaar in verschillende gewichten en breedtes. Het is ook te vinden in veel verschillende gaten per inch (HPI), wat vergelijkbaar is met de draadtelling van katoenweefsel. Hoe hoger het HPI-nummer, hoe kleiner het aantal gaten in het canvas. Zijden gaas is licht van gewicht en door zijn uitstekende eigenschappen is het ideaal voor gebruik als een voering of voering. Het wordt vaak gebruikt in avondkleding, jurken, sluiers, sjaals, kostuums of gelaagd over andere stoffen.

Silk Gauze Zijde gaas

Zijden organza is zwaarder en scherper dan zijden gaas, zijden gaas is eigenlijk veel losser geweven. Zijdeorganza kan in het algemeen worden gebruikt in de meeste toepassingen waar gaas geschikt is, hoewel het zwaarder en stijver is met een nauwere weefstructuur. Beide stoffen zijn puur en kwetsbaar en kunnen moeilijk te onderscheiden zijn voor het ongetrainde oog.