Huis > Nieuws > Inhoud

Wat Is Organza?

Feb 23, 2017

Terwijl er sommige grote manieren zijn om de infusie van het huis en de garderobe met een gevoel van luxe, kunnen weinigen van hen gelijk zijn aan het gebruik van organza. Asheer fabricthat biedt een look en feel die soortgelijke tosilk, zijn vele vormen eigenlijk gemaakt withsilkfilaments. Hier is wat achtergrond over haar productie, evenals enkele van de manieren dat het vaak wordt gebruikt.

Oorspronkelijk een lichtgewicht zijde stof, organza is een platbinding die als usingnylon, polyester, en zijde of een blend van om het even welk van de drie ontstaat. Het losse weefsel van de filamenten kan de productie leiden tot secties doek die doorzichtig van aard zijn. Een iets lossere variant op het weefsel zal resulteren in pure op zoek weefsel.

Chinese organza is nog steeds vaak volledig gemaakt van zijde draden. Italiaanse en Franse versies zijn meestal steviger en bevat vaak nylon gloeidraden als een mix met de zijde. Stof geproduceerd in India en de Verenigde Staten maakt vaak gebruik van een mengsel van nylon en polyester maken bruikbaar organza die zowel kosteneffectief en glad aanvoelt.

Organza heeft een aantal toepassingen rond het huis. Een van de meest voorkomende toepassingen is de stof die heeft links ofwel een naturel of gekregen van een thee-spoeling en gebruikt als pure gordijnen voor windows. Thewindow treatmentcan ofwel worden eenvoudige stroomt panelen of omvatten ruches met avalanceand tiebacks een frilly tintje toevoegen aan de ruimte. Een andere toepassing heeft te maken met het creëren van geschilderde schermen die kunnen verbeteren van een corner of worden gebruikt als een luchtige manier te verdelen de ruimte in een grotere kamer. De stof kan verven goed en kan resulteren in sommige prachtig ingerichte ontwerpen voor de panelen van het scherm.

Samen met raambekleding en schermen, kunt organza ook een romantische touch toevoegen naar de slaapkamer. Geschorst als verrekening boven het bed, zal zijde panelen verzachten de lijnen van zowat elke stijl van meubels, en maken een romantisch uitje. Organza sjaals kunnen ook worden gedrapeerd over lampenkappen aan het licht diffuus. Zorg ervoor dat de bollen in de lichten zijn laag vuur typen.

Als het gaat om kleding, is organza een hoofdbestanddeel van formele kleding en andere items van vrouwelijke kledingkast. Als een manier om volledige rokken onevening toga's, gaat er niets boven deze stof voor een sierlijke val dat aantrekkelijke lijnen produceert. Wraps die zijn bedekt met organza kunnen produceren een verfijnde uitstraling die zal veel bewonderende ogen trekken. Een van de belangrijkste toepassingen is het creëren van trouwjurken die helpen om de grote dag specialer te maken. Tussen bruiloft kleding en uptown avond mode heeft deze stof een veilige toekomst in de wereld van de mode.