Huis > Nieuws > Inhoud

Welke linnen stof is erg verschillend van katoen of polyester

Sep 15, 2018

Wat linnenweefsel is heel anders dan katoen of polyester

Kenmerken van katoenweefsel:

1 Hygroscopiciteit: katoenvezels hebben een goede hygroscopiciteit. Onder normale omstandigheden kan de vezel water absorberen in de omringende atmosfeer, en het watergehalte is 8-10%, dus het maakt contact met de menselijke huid en maakt mensen zich zacht. Niet stijf. Als de vochtigheid van het katoenen doek toeneemt en de omgevingstemperatuur hoog is, zal het watergehalte in de vezel allemaal verdampen en verspreiden, zodat het weefsel een waterbalansstatus behoudt, waardoor mensen zich op hun gemak voelen.

2 Hydraterende eigenschappen: Omdat katoenvezel een slechte geleider van warmte en elektriciteit is, is de warmteoverdrachtscoëfficiënt extreem laag en omdat katoenvezel zelf porositeit en hoge elasticiteit heeft, kan een grote hoeveelheid lucht tussen vezels worden verzameld en is lucht een slechte geleider van warmte en elektriciteit. Puur katoenvezeldoek heeft daarom een goede vochtretentie en het dragen van katoenen stoffen geeft mensen een warm gevoel.

3 Hittebestendigheid: de katoenen stof heeft een goede hittebestendigheid. Wanneer de temperatuur lager is dan 110 ° C, zal dit alleen het water op de stof doen verdampen zonder de vezel te beschadigen. Daarom wordt de katoenen stof op normale temperatuur gedragen en zijn het wassen en verven niet op de stof. Het effect is dus verbeterd op de wasbaarheid en duurzaamheid van de katoenen stof.

4 Alkalibestendigheid: katoenvezel heeft een grotere weerstand tegen alkali. Katoenvezels breken niet in alkalische oplossing. Deze eigenschap is goed voor wassen na het wassen, desinfecteren van onzuiverheden en ook voor katoenen textiel. Verven, bedrukken en verschillende bewerkingen om meer nieuwe soorten katoen te produceren.

5 Hygiëne: katoenvezel is een natuurlijke vezel, hoofdbestanddeel is cellulose en een kleine hoeveelheid wasachtige substanties en stikstof en pectine. De katoenen stof is in veel opzichten geïnspecteerd en geoefend. De stof staat zonder stimulatie in contact met de huid en heeft geen negatief effect. Het is lange tijd heilzaam voor het menselijk lichaam en heeft goede hygiënische prestaties.

Katoenen kleding heeft ook veel nadelen

1. Het is gemakkelijk te kreuken en het is moeilijker om glad te maken na het plooien.

2. Gemakkelijk te krimpen, de krimp van katoenen kleding is 2% tot 5%, na speciale verwerking of waswater.

3. Gemakkelijk te vervormen, katoenen kleding zal gemakkelijk vervormen, vooral in de zomer, omdat de stof relatief dun is.

Jiaxing Hongjing Nonwoven Fabrics Co., Ltd

Toevoegen: No.333 Chayuan North Road, Youchegang Town, Xiuzhou District, Jiaxing, Zhejiang, China 314018

E-mail: layna@jx-hongjing.com   

Skype: +18867660667

Wechat: +18867660667

Tel: + 86-573-82238777

Fax: + 86-573-82238288